Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μία Συνέντευξη του προέδρου της ομάδας των Βρασνών που αποτυπώνει τις προσπάθειες, με περισσότερες φυσικά για μας δυσκολίες, και για την δικιά μας ομάδα.

 http://www.volvinews.gr/index.php/2012-01-13-08-43-32/24-vrasidas

Βρασίδας Βρασνών

Και ξανά προς τη δόξα τραβά.
ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΒΡΑΣΝΩΝ
Αναγένηση εκ της τέφρας του
omada2 brasidas
ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΚΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κων\νο Ξoβέρη

Το Σφύριγμα της διακοπής…….
logo brasidas
Άνοιξη του 2000. Στο γήπεδο των Νέων Βρασνών με το σφύριγμα της λήξης του τελευταίου παιχνιδιού της περιόδου εκείνης, κλείνει ταυτόχρονα ( προσωρινά ευτυχώς) ένα κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία του Βρασίδα Βρασνών.
Ένα κεφάλαιο ιστορίας, προσπαθειών, διακρίσεων, χαράς και λύπης μα πάνω από όλα περηφάνιας για όλους τους κατοίκους των Βρασνών, που γράφονταν ανελλιπώς από το 1961 μέσα από την πορεία και την διαδρομή του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Βρασίδα Βρασνών, είχε κλείσει. Το βάρος των πιέσεων και των ευθυνών της ομάδας λύγισε κάποια στιγμή διοίκηση, αθλητές και παράγοντες. Οι λόγοι δεν έχουν σημασία αυτή την στιγμή. Σημασία έχει πως η ψυχή της ομάδας παρέμεινε ζωντανή μέσα στους κατοίκους των Βρασνών, που ένιωσαν να χάνεται ένα κομμάτι του εαυτού του τους. Οι περισσότεροι έμειναν με την ελπίδα πως πάλι με χρόνια με καιρούς…. Το παιχνίδι και μαζί του το πρωτάθλημα εκείνο είχε τελειώσει. ΜΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΙΔΑ!
Σέντρα και πάλι...
Φθινόπωρο του 2011 και στο γήπεδο της Ασπροβάλτας αυτή την φορά, η θρυλική πράσινη φανέλα με τον Στρατηγό Βρασίδα στο στήθος φώναξε και πάλι ΠΑΡΩΝ! Κάτι συμβαίνει εκεί! Στις κερκίδες άνθρωποι φωνάζουν ξανά ΄΄ΒΡΑΣΙΔΑΡΑ΄΄. Μέσα στο γήπεδο νεαρά παιδιά, ενωμένα σαν μια γροθιά ξεκινούν ένα δικό τους ταξίδι στην ιστορία αυτή την φορά.
Οι μνήμες ζωντανεύουν. Ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΒΡΑΣΝΩΝ ΖΕΙ. Υπάρχει και πάλι . Αγωνίζεται ξανά μετά από απουσία έντεκα χρόνων. Απέναντι του η φλόγα Κοκαλούς (άλλη μια εξαιρετική προσπάθεια , την οποία θα φιλοξενήσουμε σε κατοπινό αφιέρωμα) μοιάζει πολύ μικρό εμπόδιο και πράγματι έτσι είναι. Το σφύριγμα της σέντρας του παιχνιδιού εκείνου, επανένταξε τον Βρασίδα Βρασνών στην αγκαλιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επίσημα και πάλι.Το σφύριγμα της λήξης τον ανέδειξε ως μια καθοριστική μορφή επίδοξου πρωταθλητή και πρωταγωνιστή. Την Κυριακή εκείνη τα Βρασνά ξύπνησαν νωρίς και κοιμήθηκαν πολύ αργά. Η μοίρα τους Χρωστούσε αυτή την χαρά. Την χρωστούσε γιατί πάνω από όλα πίστεψαν, πάλεψαν και κέρδισαν αυτό το στοίχημα. Και ήταν στοίχημα ύπαρξης και καταξίωσης. Ο Βρασίδας την Κυριακή εκείνη δεν κέρδισε μονάχα τρείς βαθμούς και ένα παιχνίδι με 5 -0. Κέρδισε την καρδιά των φιλάθλων του, κέρδισε την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα του να συνεχίσει να μεγαλουργεί προσφέροντας στην Νεολαία των Βρασνών και στον αθλητισμό.
Κέρδισε το σεβασμό όλων. Κέρδισε την Ιστορία την ίδια θα έλεγε κανείς, αφού ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και η ομάδα όχι απλώς ΄΄αναστήθηκε΄΄ αλλά ήδη με το καλό, βαδίζει στην επόμενη κατηγορία, ενώ παράλληλα αποτελεί πρότυπο αγωνιστικής οργάνωσης, διοικητικής δομής και ενεργής συμμετοχής των φιλάθλων της. Ένα τρίπτυχο καθοριστικό και σημαντικότατο για το μέλλον κάθε σωματείου, σε ερασιτεχνικό και όχι μόνο φυσικά επίπεδο. Το ΄΄θαύμα’’ έγινε, γιατί περι θαύματος πρόκειται, όπως μας λέει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κωνσταντίνος Ξοβέρης, ο οποίος φιλοξενείτε στο σημερινό μας αφιέρωμα. Μα δεν έγινε από μόνο του. Έγινε με κόπο και μόχθο. Έγινε με αγωνία και ελπίδες, μα κυρίως έγινε όπως μας τονίζει ο κ. Ξοβέρης από μια παρέα νέων ανθρώπων, που η τρέλα τους για τα Βρασνά και τον Βρασίδα έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο τους.  Η τρέλα το μεράκι, η στήριξη του κόσμου και η προσφορά των παικτών και των προπονητών μας, το πέτυχαν αυτό συμπληρώνει ο πρόεδρος. Πιστέψαμε το αδύνατο και το κάναμε δυνατό.

Μία Παρέα ΄΄Τρελών…΄΄
Δεν θα ξαναέκανα ποτέ το ίδιο πράγμα, συνεχίζει ο πρόεδρος του Βρασίδα Βρασνών , και μπορώ να σας πω, πως αν ευθύς εξαρχής γνωρίζαμε τον κόπο και τις στενοχώριες που αντιμετωπίσαμε μπορεί και να μην αναλαμβάναμε ένα τέτοιο εγχείρημα. Μα όλα πήγαν καλά και άξιζε ο κόπος τελικά. Χαλάλι τα πάντα.
-          Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κ. Ξοβέρη. Πως ξεκινήσατε και τι βρήκατε αρχικά, ώστε να ξαναχτίσετε τον Βρασίδα με την σημερινή του μορφή;
-          Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια του Volvinews και να ευχηθώ σε σας και σε όλους καλή χρονιά, υγεία και πάντοτε επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα στους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στα σωματεία μας, εύχομαι δύναμη και κουράγιο για τα χρόνια που διανύουμε και είναι δύσκολα για όλους. Στην ερώτηση σας τώρα. Όπως πολύ σωστά αναφέρατε πριν ο Βρασίδας είχε σταματήσει να υπάρχει επίσημα από το 2000. Η απουσία του δεν ήταν παρά μονάχα αγωνιστική όμως. Γιατί μέσα στην καρδιά και στο μυαλό κάθε κατοίκου μας υπάρχει πάντα η αγάπη για την ομάδα. Παλιοί και νεότεροι που μεγαλώσαμε με βιώματα από την Ιστορική ομάδα μας είχαμε πάντα το όνειρο να ξαναδούμε τον Βρασίδα στα γήπεδα. Τα χρόνια που πέρασαν από το 2000 έως σήμερα στοίχησαν σε όλους μας. Παίκτες και Δελτία χάθηκαν, ο κόσμος είχε κρυώσει, Το γήπεδο είχε παρατηθεί και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για επίσημους αγώνες. Η νεολαία δεν έβρισκε διέξοδο ώστε να αγωνιστεί στο δικό της σωματείο. Υπήρχαν βέβαια τα παιδικά τμήματα σε συνεργασία με την ΑΕ Αγίου Γεωργίου αλλά χωρίς την τελική ανάδειξη και συμμετοχή ενός παίκτη στην μεγάλη ομάδα του χωριού του, αντιλαμβάνεστε πως το κίνητρο κάθε ερασιτέχνη αθλητή αποδυναμώνεται σημαντικά. Τέλος δεν υπήρχε ταμείο. Δεν υπήρχαν ούτε χαρτιά, ούτε καταστατικά, ούτε σφραγίδες. Τίποτε δεν υπήρχε, ούτε παπούτσι ούτε κάλτσα δηλαδή. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ! Αρχίσαμε από το τίποτα. Και αυτό που μας κάνει περήφανους είναι πως ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας διοίκησης-παικτών-προπονητών και του κόσμου μας.
-          Λέτε κύριε πρόεδρε πως αρχίσατε από το μηδέν, σύμφωνοι. Ποιοι αρχίσατε όμως; Ποιος ήταν ο αρχικός πυρήνας αυτής της προσπάθειας;
-          Αν σας έλεγα πως μια παρέα τρελών τα άρχισε όλα αυτά θα με πιστεύατε;
-          Γιατί όχι; Σας ακούμε.
-          Συζητούσαμε τακτικά όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κατάληξη και την διακοπή της ομάδας από τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Πάντα είχαμε κατά νου να ξαναγίνει μια προσπάθεια επανίδρυσης του Συλλόγου. Πάντοτε υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τρελά την ομάδα και το χωριό μας και το έχουν αποδείξει αυτό με πολλούς τρόπους. Υπήρχε λοιπόν αυτήν η αγωνία για το μέλλον του Βρασίδα και την ύπαρξη του. Ξεκίνησαν κανά-δυό φορές κάποιες ενέργειες για να ξαναχτιστεί η ομάδα όμως δεν καρποφόρησαν για τελείως διαφορετικούς λογούς. Βλέπεται οι εποχές που ζούμε είναι τέτοιες που δεν αφήνουν χρόνο σχεδόν σε κανένα να αφοσιωθεί σε άλλες υποχρεώσεις, πέραν της καθημερινής βιοπάλης. Τελικά τον χειμώνα του 2010 μια παρέα νέων παιδιών, είπαμε πως δέκα χρόνια χωρίς τον Βρασίδα είναι αρκετά πια. Δεν πάει άλλο. Έπρεπε κάτι να γίνει και η ομάδα να ξαναστηθεί από την αρχή, όσο επίπονο και αν ήταν αυτό για όλους μας. Αρχίσαμε τις επαφές, τις συζητήσεις και τα σχέδια για το μέλλον. Μαζέψαμε νέα παιδιά που έβγαλαν δελτίο σε εμάς, φτιάξαμε Δ.Σ. Βρήκαμε προπονητές, αναζητήσαμε χορηγούς για ιματισμό και εξοπλισμό και τέλος αυτό που μας κούρασε περισσότερο από όλα ίσως, ήταν ο ατέλειωτος γραφειοκρατικός Γολγοθάς. Πρωτοδικεία, Δικηγόροι, Καταστατικά, διαδικασίες εγγραφής στην ΕΠΣΜ και επίσημης λειτουργίας του Συλλόγου. Απίστευτο τρέξιμο. Μετά άρχισαν άλλα βάσανα. Ξεκινήσαμε την αναμόρφωση και ανακατασκευή του γηπέδου των Νέων Βρασνών. Εκεί να δείτε προβλήματα που ξεπεράσαμε. Μαζί με όλα τα προηγούμενα άρχισαν μέσα στο καλοκαίρι οι προπονήσεις της ομάδας, οι φιλικοί αγώνες, οι μετακινήσεις, οι τραυματισμοί, τα έξοδα διαιτητών κ.τ.λ. Και όλα αυτά να γίνονται μαζί με το καθημερινό άγχος για τις δουλειές μας, που όπως καταλαβαίνεται το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα πιεστικές για όλους μας. Αλλά είμαστε εδώ και τα παλεύουμε όλα.                      Είμαστε εδώ παρόντες με το εξής σχήμα: Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ξοβέρης. Αντιπρόεδρος ο κ. Βαγγέλης Ξιβερούδης. Γενικός Γραμματέας ο κ. Λαφαζάνης Ιωάννης. ‘Εφορος γηπέδου είναι ο κ. Δημήτρης Λίγδας. Ενώ τέλος έχουμε κοντά μας και τους παλιούς και ΄΄Νέστορες΄΄ της ομάδας τον Κ. Κυπαρίσση Θανάση που είναι και ο ταμίας μας, καθώς επίσης και τον παλιό τερματοφύλακα του Βρασίδα τον κ. Στέλιο Χαλκιά που είναι βοηθός ταμία. Επίσης ενεργά μέλη και με σημαντική προφορά στην ομάδα, είναι και οι κ.κ. Χαϊνέλης Κώστας, Χρυσαφούδης Στέλιος & Παπαγεράς Δημήτρης. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που βοηθούν ενεργά και ουσιαστικά. Ο καθένας έχει το ρόλο του και την προσφορά του στην ομάδα. Εμείς τους ευχαριστούμε όλους για ότι κάνουν. Φυσικά κοντά σε όλους εμάς υπάρχει ο φίλαθλος κόσμος των Βρασνών που είναι και ο κύριος άξονας δημιουργίας.
-          Μιλήσατε κύριε Πρόεδρε για δελτία και νέους παίκτες. Πού βρέθηκαν αυτοί; Έγιναν μεταγραφές;
-          Όχι το έμψυχο δυναμικό του Βρασίδα αποτελείτε από παιδιά του χωριού. Τα Βρασνά πάντα ήταν ποδοσφαιρομάνα. Έχουμε βγάλει διαχρονικά πολύ μεγάλους παίκτες και το ίδιο φυσικά θέλουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Με αυτά τα παιδιά λοιπόν ξεκινήσαμε. Είμαστε περήφανοι και νιώθουμε δικαιωμένοι για την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε και μας έδειξαν και αυτά με τη σειρά τους.
proponhths brasida
-          Προπονητές; Σε ποιους εμπιστευτήκατε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο κρίσιμο νέο ξεκίνημα της;
-          Η επιλογή αυτή δεν ήταν εύκολη. Σκεφθήκαμε και συζητήσαμε πολύ πριν από οποιοδήποτε απόφαση. Υπήρχαν σίγουρα πολλές προτάσεις. Εμείς όμως εκείνο που κοιτάξαμε πρωταρχικά ήταν η δημιουργία οικογένειας στην ομάδα με ισχυρούς δεσμούς σεβασμού και συνοχής. Έτσι επιλέξαμε και αναθέσαμε την θέση του προπονητή στον κ. Θέμη Κρουστάλλη, ένα παιδί που αγωνίστηκε παλιότερα στον Βρασίδα και του οποίου το ήθος, ο χαρακτήρας και η επαφή που έχει με τους ποδοσφαιριστές δικαιώνουν κάθε επιλογή μας. Αν συνυπολογίσει κανείς και την αγωνιστική πορεία της ομάδας μας, τότε νομίζω πως ήταν η τελειότερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε. Το μέλλον θα δείξει τι θα συμβεί και στην νέα περίοδο. Σίγουρα θα ξανασυζητήσουμε μαζί του, θα ακούσουμε τις θέσεις και την άποψη του και λαμβάνοντας υπ όψη τα πάντα, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για του χρόνου. Πάντως για την φετινή περίοδο, είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι για τις επιλογές μας. Στο πλευρό του προπονητή μας, βρίσκεται ως βοηθός ο κ. Βασίλης Νικούδης. Παλιά δόξα του Βρασίδα με παρουσία δεκαετιών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Παλιοκαραβάνα, γεμάτος εμπειρία και χρήσιμες συμβουλές στα νέα παιδιά. Πρόκειται για ένα ισχυρότατο και αποτελεσματικότατο δίδυμο, το έργο του οποίου αναδεικνύει η βαθμολογική πορεία της ομάδας. Για μας εξάλλου καλός προπονητής δεν είναι μονάχα αυτός που κερδίζει το παιχνίδι με δύο – τρία ή πέντε γκολ. Καλός προπονητής για την ομάδα μου, είναι αυτός που κάνει κάθε παιδί να νιώθει χρήσιμο, ικανό να προσφέρει όποτε του ζητηθεί και πάνω από όλα να νιώθει μέλος της ίδιας οικογένειας, μέσα στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και της κοινής προσπάθειας. Αυτό το έχουμε καταφέρει στον Βρασίδα όλοι μαζί. Οι κ.κ. Κρουστάλης και Νικούδης πρώτα είναι κομμάτια της ψυχής του Βρασίδα και της Ιστορίας μας και μετά όλα τα υπόλοιπα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
ghpedo brasidas

Επιστροφή στο σπίτι…
-Τι γίνεται κύριε πρόεδρε με την ιστορική έδρα της ομάδας; Μας αναφέρατε πως ήδη από πέρυσι ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο. Που βρισκόμαστε σήμερα και πότε θα προβλέπετε να αγωνισθεί ο Βρασίδας ξανά στο φυσικό του περιβάλλον, στο σπίτι του;
- Σίγουρα θα είναι μια Ιστορική στιγμή και την περιμένουμε όλοι μας. Δεν βιαζόμαστε όμως. Μπορούμε να αγωνιστούμε στο δικό μας γήπεδο και την άνοιξη που μας έρχεται, όμως δεν χρειάζονται βιασύνες. Θα δούμε, θα συνεκτιμήσουμε όλους του παράγοντες και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Τα έργα στο γήπεδο όπως σας είπα και πριν έχουν προχωρήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Έγινε σπορά και καλλιέργεια του χλοοτάπητα από την αρχή. Καινούρια περίφραξη. Θα γίνει σύντομα ανακαίνιση στων αποδυτηρίων έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε ανάγκη όλων, παικτών, διαιτητών, κυλικείο, ιατρείο, αποθήκες κτλ. Ευελπιστούμε σύντομα να ξεπεραστεί και το οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στην μεταφορά και στην τοποθέτηση της κερκίδας για τους φιλάθλους μας. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας κατασκευή στεγάστρου και περιφερειακή δεντροφύτευση, αλλά αυτά έχουμε χρόνο για να τα δούμε στην συνέχεια. Πάντως ότι καλύτερο μπορούμε για το γήπεδό μας σχεδιάζεται και γίνεται. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τον Δήμο Βόλβης για την αμέριστη προσφορά και στήριξη του στο έργο αυτό απέναντι μας. Όλοι οι αρμόδιοι μας βοήθησαν και συνεργαστήκαμε μαζί τους άψογα σε ότι και αν χρειαστήκαμε για το καλό της ομάδας. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Βρασνών κ. Σοφοκλή Πλουμούδη καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής μας κ. Μπουρλή Γεώργιο. Η βοήθεια και η κατανόηση τους μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν τεράστια και καθοριστική. Θέλουμε στα εγκαίνια του γηπέδου μας να παραμιλάνε όλοι με αυτά που θα παρουσιάσουμε. Το σπίτι του Βρασίδα πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας, της προσπάθειας μας και των ονείρων των ανθρώπων που τον αγαπούν
Κάλτσες και για σαρανταποδαρούσες…
-Ξεκινήσατε όπως είπατε χωρίς ούτε μια κάλτσα και όμως σήμερα παρουσιάζεται ένα σύνολο υλικοτεχνικής υποδομής αρτιότερο ακόμα και από ομάδες ανώτερων κατηγοριών. Πως το πετύχατε αυτό;
- Μας βοήθησαν αρχικά οι συνδρομές του κόσμου μας καθώς και κάποιες χορηγίες ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα μας. Σημαντικότερη όλων ήταν η χορηγία του ιματισμού από το ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης, του οποίου τον πρόεδρο και το Δ.Σ. ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Τρέξαμε παντού, χτυπήσαμε πόρτες, ζητήσαμε βοήθεια από τον κόσμο και τους επαγγελματίες του χωριού μας και μας βοήθησαν όλοι. Τους ευγνωμονούμε γι΄αυτό. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε Βρασίδας σήμερα. Ξεχωριστά επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τουριστικό γραφείο του κ. Χατζή Γεωργίου για την συμβολή του στις μετακινήσεις της ομάδας μας. Διαχειριστήκαμε κάθε ευρώ που μας εμπιστεύθηκε ο κόσμος με σεβασμό και πιστεύουμε πως η προσφορά του καθενός έπιασε τόπο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και με διάφορες άλλες ενέργειες σιγά σιγά κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας που είναι μεγάλες, καθώς πολλά πράγματα μας λείπουν ακόμα. Εμείς όμως όπως είπα και πριν, είμαστε εδώ! Σίγουρα πετύχαμε πολλά, σίγουρα μπορούμε περισσότερα, σίγουρα όλοι μαζί θα τα κάνουμε.
Πλάκα κάνεις;
-Ξεκινήσατε δυναμικά, ουσιαστικά, ταυτόχρονα όμως και αθόρυβα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Πόσο δύσκολα ήτα για εσάς τα πρώτα βήματα. Τα πρώτα φιλικά, η προετοιμασία, η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα;

-Ζήσαμε την δική μας Οδύσσεια. Να βρεθούν παίκτες, να μας πιστέψουν σ΄αυτό που κάνουμε, να μπορέσουμε να μαζευτούμε να βρούμε ρούχα, μπάλες, ομάδες για φιλικά, απίστευτα πράγματα. Εδώ παίρναμε τηλέφωνο για να κλείσουμε φιλικά παιχνίδια το καλοκαίρι και μας έλεγαν, με ποιόν; Τον Βρασίδα; Πλάκα κάνεις;    
Και όμως όλα αυτά πέρασαν και δεν είναι παρά μόνο μια ανάμνηση, την αγωνία της οποίας όμως δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε. Μπορέσαμε όμως και σταθήκαμε όρθιοι. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και όταν ήρθε η πρεμιέρα όλοι ήμασταν έτοιμοι. Το πρώτο μας γκολ μετά από δέκα χρόνια και μετά από τέτοια προσπάθεια και η πρώτη μας νίκη δεν γράφτηκαν μόνο στο φύλλο αγώνα. Γράφτηκαν στις καρδιές μας ανεξίτηλα. Ήταν κάτι μαγικό πιστεύω για όλους όσους το έζησαν. Για όλα τα παιδιά και τον κόσμο μας. Τους ευχαριστούμε όλους.

Το τραίνο της μεγάλης φυγής….
-Ο Βρασίδας κ. Πρόεδρε μπήκε ξανά στις ράγες. Εσείς όμως ξεπεράσατε κάθε προσδοκία. Έχετε σπάσει σχεδόν κάθε ρεκόρ επίθεσης – άμυνας, βαθμολογίας και νικών. Μου φαίνεται πως ήρθατε και θα φύγετε από την Γ΄κατηγορία χωρίς να το πάρει κανείς είδηση καλά-καλά. Περιμένατε αληθινά αυτή την πορεία ΄΄Τραίνο΄΄ της ομάδας;
-Για να σας απαντήσω ειλικρινά, όχι. Εμείς βουτήξαμε στα βαθιά και είπαμε ότι γίνει. Αναγκαστήκαμε να κολυμπήσουμε και να που τα καταφέραμε. Για να συμβεί όμως αυτή η πορεία σίγουρα κάτι έγινε καλό και από μέρους μας. Δεν βουτήξαμε στα τυφλά λοιπόν. Στα βαθιά ναι, στα τυφλά όχι. Έγιναν σωστές κινήσεις και μπήκαν γερά θεμέλια στην ομάδα. Η πορεία αντάμειψε τους κόπους μας. Δεν χρειάζονται όμως μεγάλα λόγια. Ακόμη δεν τελείωσε τίποτε. Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συνέπεια. Τα παιδιά να είναι υγιή μονάχα και όλα θα γίνουν. Τραυματισμούς να μην έχουμε. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή για κάθε ομάδα. Μέχρι τώρα όλα πήγαν καλά, αλλά απομένει σχεδόν ένας ολόκληρος γύρος. Τα κεφάλια κάτω λοιπόν και τα πανηγύρια στο τέλος. Μάθαμε στα δύσκολα, αλλά προσέχουμε πάντα ακόμα και σε αυτά που φαίνονται εύκολα.
omada brasidas
Μια άνω τελεία…
-κ. Πρόεδρε, φίλε Κώστα Ξοβέρη, θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες για τον Βρασίδα Βρασνών όμως κάπου εδώ θα αναγκαστούμε να βάλουμε μια άνω τελεία στην συνέντευξή μας. Σίγουρα οι σελίδες μας είναι ανοικτές και στη συνέχεια, είτε για εσάς, είτε οποιοδήποτε στέλεχος του συλλόγου θελήσει να καταθέσει τις απόψεις του. Πιστεύουμε πως καλύψαμε αρκετό πεδίο δράσης όλης αυτής της απίστευτης ιστορίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρώτη συνέντευξη που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο ξεκίνημα μας και ευχόμαστε ότι καλύτερο για εσάς προσωπικα και για το Βρασίδα Βρασνών.
Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και την προβολή της ομάδας μας. Εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία στο volvinews και σε όλους τους συντελεστές του.
Παραμύθι δίχως τέλος…
Το κουβάρι της ιστορίας γυρίζει και πάλι…
Το παραμύθι του Βρασίδα Βρασνών συνεχίζεται. Είναι όμορφο παραμύθι. Χωρίς μάγους, χωρίς νεράιδες και δράκους, μα με την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων για τον τόπο τους, που συνεχίζουν σε πείσμα των καιρών να προσφέρουν.
Συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά ιστορία και σύμβολα.
Συνεχίζουν να είναι πολύτιμοι στον εαυτό τους αλλά και στην τοπική κοινωνία που ζουν.
Ο Βρασίδας ζει και πάλι μέσα από αυτούς που τον αγαπούν. Είτε λέγεσαι Κώστας, Νίκος, Θέμης, Γιάννης, Βασίλης, είτε κάθεσαι στην ΄΄προεδρική΄΄ καρέκλα, είτε στον πάγκο, είτε στην κερκίδα, είτε προσφέρεις ένα ή εκατοντάδες ευρώ η προσφορά αυτή και το αποτέλεσμα είναι κοινό και μεγάλο. Κανείς δεν μπορεί τίποτε μόνος του και τίποτα δεν γίνεται μόνο του. Όλοι έχουν ανάγκη την παρουσία και την βοήθεια του άλλου.
Όλοι μαζί αυτοί οι άνθρωποι ανέστησαν τον Βρασίδα και τον πάνε ψηλά.  
                             Σαν ψέματα... Σαν παραμύθι…
Όμως είναι αληθινό, είναι πραγματικό και είναι ΜΕΓΑΛΟ αυτό που πέτυχαν.
                                 Καλή τους συνέχεια.
 Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ     

Δεν υπάρχουν σχόλια: