Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Φωτιά που γέννησε την.. Φλόγα Κοκκαλούς

Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ...ΦΛΟΓΑ
flogakokalou
Η ΦΛΟΓΑ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
kokkalou
ΤΟ ''ΑΔΥΝΑΤΟΝ''  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ''ΔΥΝΑΤΟΝ''  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ξεκινήσαμε (Λύτος Δ. Κωνστντίνος, Μοδιώτης Α. Κωνσταντίνος, Χαρίσης Ι. Λάκης) για την δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου με την ονομασία ΦΛΟΓΑ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ και έδρα την Κοκκαλού Θεσ\νίκης.
Αυτά  τα λίγα σεμνά και μετρημένα λόγια στις πληροφορίες στον τοίχο της σελίδας της ΦΛΟΓΑΣ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ στο Facebook έχουν την δική τους ιστορία να μας πουν. Σωστά μαντέψατε, είναι ακόμα μια ιστορία κάποιων φίλων που έβαλαν κάτω τα πράγματα, μέτρησαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στο να φτιάξουν και αυτοί με την σειρά τους την ομάδα του χωριού τους. Ευτυχώς, υποθέτω, μέτρησαν λάθος τις δυσκολίες και γι΄αυτό φαντάζομαι προχώρησαν. Προχώρησαν, τα κατάφεραν και τελικά δικαιώθηκαν. Ξέρετε για κάποιον που γράφει, είναι πολύ εύκολο κάποιες φορές να μπορέσει να περιγράψει την οποιαδήποτε ιστορία έστω και εξ΄ αποστάσεως. Δεν γνωρίζουμε αυτά τα παιδιά και θα ήταν άδικο όμως για τον αγώνα και την προσπάθεια τους να γράφαμε οτιδήποτε μόνοι μας. Θα ήταν άδικο επίσης όμως και να μην φιλοξενούσαμε έστω και σε ένα μικρό προσωρινό μας ρεπορτάζ αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια ένος τόπου  μικρού αλλά ζωντανού, για να αναδειχθεί.

Από την Αθήνα... μέσω της Φλόγας στην Απολλωνία
Το τηλεφώνημα του Κώστα Λύτου από την Αθήνα μας γέμισε χαρά. Είχε δει την προσπάθειά μας και διάβασε την συνέντευξη του προέδρου του Βρασίδα κ. Ξοβέρη στο volvinews. Επικοινώνησε μαζί μας και έτσι γνωριστήκαμε έστω και.. τηλεφωνικώς. Από  όλα όσα προλάβαμε και είπαμε στο τηλέφωνο εκείνο που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι το ''συγχαρητήρια στα παιδιά του Βρασίδα, αλλά θέλω να γνωρίζετε πως και η δική μας προσπάθεια ήταν το ίδιο και ακόμη περισσότερο δύσκολη. Είμαστε ένα χωριό μικρότερο σχεδόν από τα περισσότερα και χωρίς επαγγελματική κίνηση που θα μπορούσε να καλύψει κάποιες χορηγίες. Δεν το βάλαμε όμως κάτω. Η ομάδα σήμερα υπάρχει. Η αρχή έγινε και χρόνο με τον χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί.''
Από το τηλεφώνημα εκείνο εώς την σημερινη ανάρτηση αυτού του ρεπορτάζ, μεσολάβησε η επίσκεψη μας στο γήπεδο της Απολλωνίας για το παιχνίδι Φλόγας - Βρασίδα. Θελήσαμε να δούμε παλιούς και νέους φίλους και φυσικά να συγκεντρώσουμε υλικό για το αφιέρωμα της Φλόγας. Δυστυχώς για λόγους απωλείας ενός ανθρώπου της Κοκκαλούς το παιχνίδι αυτό δεν έγινε. Και σωστά δεν έγινε. Πάνω από όλα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Έτσι μοιραία θα αναβάλουμε το αφιέρωμα που ετοιμάζαμε στην Φλόγα, καθώς όπως είπαμε θα ήταν άδικο να γίνει χωρίς τα λόγια και τις αναμνήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών αυτής της τεράστιας προσπάθειας.Μιας προσπάθειας που έφτιαξε μια ομάδα. Μιας φωτιάς στην ψυχή κάποιων ανθρώπων που σιγόκαιγε μέσα τους και φούντωσε για να ζεστάνει ένα ολόκληρο χωριό και την νεολαία του.Της φωτιάς που γέννησε την ..ΦΛΟΓΑ!
kokalou2
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ''ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ'' ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
Κωνσταντίνε Λύτο θα ήθελα να ξέρεις πως είναι τιμή μας η επικοινωνία σου μαζί μας και η φιλοξενία από μέρους μας της προσπάθειας σας για τον τόπο σας. Σου δώσαμε μια υπόσχεση και θα την τιμήσουμε  έτσι όπως αρμόζει στο δικό σας όραμα και στο δικό σας πόθο για το χωριό σας. Με τα δικά σας λόγια, με τις δικές σας ανααμνήσεις, με τους δικούς σας στόχους και προσανατολισμούς. Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας γι΄αυτό.  Η δική σας η ΦΛΟΓΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα ως τότε. Και δεν μετριέται φυσικά με νίκες και ήττες μέσα στα γήπεδα. Η Φλόγα της δικής σας ψυχής είναι αήτητη, είναι άσβηστη, είναι παντοτινή!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: