Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γ΄   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
           
            Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τέσσερις (4) ομίλους, δύο (2) ομίλους των έντεκα (11) ομάδων και σε δύο (2) ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων (σύνολο 46 ομάδες), με τον παρακάτω τρόπο:
Α.         Ολοκληρώνονται οι αγώνες και στους τέσσερις ομίλους (α’ και β’ γύρος) και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ιδίου ομίλου),  προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.


Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από την 1η μέχρι την 11η  ή  12η θέση (κανονική περίοδος).
Β.        Από όλους τους ομίλους μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (α’ και β’ γύρος), η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια ομάδα θα ανέλθουν απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2011 – 2012.
Επίσης, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 3η μέχρι και την 6η θέση στην κανονική περίοδο θα συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play-offs) στην ανώτερη (Β’) κατηγορία ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ  PLAY-OFFS

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση σ’ όλους τους ομίλους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και  την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και θα προκύψουν, δηλαδή,  τα ζεύγη 3 - 6  και 4 - 5.
Εφόσον, σ’ αυτούς τους αγώνες (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην έδρα τους, αυτές ανέρχονται στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.
            Αν όμως, νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν εκτός έδρας θα γίνουν και δεύτεροι αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, που θα οριστούν από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος και οι νικητές (σε περίπτωση ισοπαλίας θα δίδεται παράταση μισής ώρας κλπ.) θα ανέλθουν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Γ.         Έτσι, ανέρχονται στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2011 – 2012 συνολικά δεκαέξι (16) ομάδες, τέσσερις (4) πρωταθλήτριες, τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες και οκτώ (8) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.

Δ.        Όλα τα σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας αγωνίζονται με όποιους ποδοσφαιριστές της δύναμής τους επιθυμούν, καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: